Per 1 september is Evelien Kunst bij de Stichting Verhalende Journalistiek aan de slag gegaan als de nieuwe Programmamaker/Coördinator. Zij volgt Paulien Bakker op die per 1 juli is gestopt.
SPACE
‘Ik heb ontzettend veel zin om me voor de Stichting Verhalende Journalistiek in te gaan zetten. Wat ik met name heel verfrissend en interessant vind, is dat in alle activiteiten van de stichting makers vanuit verschillende disciplines samenkomen. Het verhalende karakter van de producties voert de boventoon en dat kan dus in de vorm van tekst, geluid, fotografie, film, illustratie of een combinatie,’ aldus Evelien Kunst. Irene van der Linde, voorzitter van de stichting, over Evelien Kunst: ‘We zijn als bestuur erg blij met Evelien en hebben er veel vertrouwen in dat zij met haar enthousiasme, gedrevenheid en creatieve ideeën de stichting op haar manier verder zal uitbouwen en daarbij onze jaarlijkse conferentie binnen Europa stevig op de kaart gaat zetten.’
SPACE
Over Evelien Kunst
Evelien Kunst is freelance consultant met meer dan 18 jaar ervaring in de documentairefotografie, marketing en educatie. Evelien is medeoprichter van Laika Productions, een storytelling bureau dat (multi)media producties initieert en produceert en streeft naar maatschappelijke impact . Zij was directeur van NOOR, een internationaal vooraanstaand fotografen collectief. Werkte voor The Red Dot Agency, een creatief strategisch communicatie bureau. Van 1999 tot 2008, werkte zij voor World Press Photo. Als project manager educatie was zij verantwoordelijk voor de jaarlijkse Joop Swart Masterclass en heeft zij verschillende trainingsprogramma’s opgezet voor fotografen in Afrika en Azië. Evelien geeft regelmatig masterclassses, onder andere aan de ‘Danish School of Journalism’ en de Fotoacademie. Meer over Evelien Kunst vind je hier.