Conferentie

In 2018 trok de Stichting Verhalende Journalistiek Europa in. Hier lees je meer.

Meestervertellers

De beste verhalende journalistiek van het jaar. Bekijk het hier.

Tickets

Naar een van onze lezingen, master-classes of workshops? Bestel hier je kaarten voor alle activiteiten.

Nieuws

Vacature Freelance Projectmedewerkers

De Stichting Verhalende Journalistiek is per direct op zoek naar twee FREELANCE PROJECTMEDEWERKERS, gemiddeld 8 uur per week, vanaf oktober 2018.

Read More

Evelien Kunst is de nieuwe Programmamaker/Coördinator bij de Stichting Verhalende Journalistiek

Per 1 september 2018 is Evelien Kunst bij de Stichting Verhalende Journalistiek aan de slag gegaan als de nieuwe Programmamaker/Coördinator. Zij volgt Paulien Bakker op die per 1 juli is gestopt.

Read More

Vertrek directeur Stichting Verhalende Journalistiek

Per 1 juli 2018 vertrekt Paulien Bakker als directeur van de Stichting Verhalende Journalistiek. Het bestuur is haar dankbaar voor de vijf jaar dat ze zich met hart en ziel heeft ingezet om de technieken van de verhalende journalistiek in Nederland te promoten en kenbaar te maken. 

Read More

Bloemlezing: Over the Line

Met zoveel geweldige sprekers op onze conferentie True Stories: Find your voice within the European narrative tradition, zijn we erg verheugd om een selectie van hun projecten te mogen delen in onze online bloemlezing: Over the Line.

Read More

Lulu Miller over de ‘Creative Cliff’

Op onze conferentie in 2017 'Amplify your Story: Adding emotion to journalism' sprak Lulu Miller van NPR's Invisibilia over het gebruik van emotie en spontaniteit in radio tijdens haar sessie 'On the Creative Cliff'. Lulu vertelt over de valkuilen en mogelijkheden van spontaniteit en emotie in radio. Hoe ze zelf de uit de journalistiek overstapte naar fictie en de weg terugvond naar radio in haar liefde voor het waargebeurde, menselijke verhaal.

Read More

Schrijf je in voor de nieuwsbriefWord vriend van de stichting

Sponsors

Website beheer

Nederlandse website
Inge Oosterhoff
info@verhalendejournalistiek.nl

English website
Alba Léon
info@verhalendejournalistiek.nl