Per 1 juli vertrekt Paulien Bakker als directeur van de Stichting Verhalende
Journalistiek. Het bestuur is haar dankbaar voor de vijf jaar dat ze zich met hart en ziel heeft ingezet om de technieken van de verhalende journalistiek in Nederland te promoten en kenbaar te maken. 
SPACE
Deskundig en gedreven organiseerde ze vijf grote conferenties met topjournalisten uit de Verenigde Staten, Nederland en andere delen van de wereld, evenals tal van andere activiteiten zoals de jaarlijkse Gerard van Westerloo-lezing, de kopgroep voor eindredacteuren en het jaarboek Meestervertellers met de top tien van de beste verhalende journalistiek producties. Daarnaast werkte ze zorgvuldig aan het uitbouwen van de fundamenten van de stichting. Bakker wil nu de ervaring en kennis die ze opdeed zelf in de praktijk brengen en zich volledig richten op haar nieuwe boek over Irak na 2003. Dat kunnen we als bestuur alleen maar toejuichen. We wensen haar veel succes.
 SPACE
De Stichting Verhalende Journalistiek is inmiddels begonnen met de werving van een opvolger, die door Paulien Bakker ingewerkt zal worden. De vacature kun je hier vinden.