Koop je ticket voor True Stories op 1 juni 2022!

Wil jij jouw verhalende journalistieke skills verbeteren? Weten hoe je een verhaal met impact maakt dat het publiek bijblijft? Tips en tricks horen van bekende sprekers uit binnen- en buitenland? Kom dan naar de True Stories Conferentie op 1 juni 2022 in Beeld en Geluid Den Haag.

Hoe pitch je een fotoverhaal? met Evelien Kunst

Ben je fotograaf en wil je jouw fotoverhaal publiceren? Dat begint bij een goede pitch. Met meer dan 20 jaar ervaring in de fotografiewereld, weet fotografie- en mediaconsultant Evelien Kunst hier alles van. Leer jouw fotoverhaal pitchen en kijk de masterclass!

Van podcastidee tot pitch met Jair Stein

Heb jij een goed idee voor een podcast, maar weet je niet hoe je het op de radio krijgt? Als redacteur van o.a. Radio Doc en maker van vele verhalende podcasts, waaronder Plots en 1 minuut, is Jair Stein de aangewezen persoon om je dit uit te leggen. Check zijn pitch tips hier!

De vraag der vragen met Marcella van der Kruk

Heb jij een geniaal boekidee, maar weet jij niet hoe je dat moet aanpakken? Begin bij een boekvoorstel! Aquirerend redacteur Marcella van der Kruk werkt voor Uitgeverij Atlas Contact en legt je in deze korte masterclass haarfijn uit hoe je jouw boek kunt pitchen bij een uitgeverij.

Hoe schrijf je een internationale non-fictie bestseller?

In een openhartig gesprek met Nederlandse journalist Inge Oosterhoff, vertelt schrijver en journalist Patrick Radden Keefe (o.a. bekend van zijn boek Say Nothing) hoe je het beste een ​​waargebeurd verhaal vertelt en hoe je de waarheid kunt ordenen tot een meeslepend verhaal dat leest als een roman.

Zelfstandig een fotoverhaal maken en produceren

Fotograaf Ilvy Njiokiktjien, lid van het internationaal geprezen collectief VII Photos, praat met Evelien Kunst over haar langetermijnproject Born Free. Tijdens dit gesprek gaan Kunst en Njiokiktjien dieper in op wat nodig is om zelfstandig een visueel gedreven lange termijn project te creëren en op meerdere platforms te publiceren.

Kijk hier Meestervertellers 2020 terug

Samen met De Brakke Grond en deBuren organiseerden we vorig jaar op 10 maart 2021 een avond met de mooiste verhalende journalistiek van 2020. Makers van inspirerende werken werden door onze fantastische moderator Katinka Baehr in het zonnetje gezet. 

Dit was True Stories 2021: een terugblik op de conferentie

Het is al weer even geleden: vorig jaar juni zaten meer dan 100 mensen vanuit hun huiskamer klaar om te genieten verhalen van makers, pittige discussies en inspirerende ideeën. Weten hoe True Stories 2021 verliep? Lees hier een terugblik:

Livecast #3: She Said

In deze livecast gaan we in gesprek met Rebecca Corbett over haar rol als eindredacteur in het meeslepende She Said, waarin twee NYT-verslaggevers hun onderzoek naar Harvey Weinstein reconstrueren dat de internationale #MeToo-beweging opruide. Aan tafel zit ook Xandra Schutte, hoofdredacteur bij De Groene Amsterdammer.

Livecast #2: The Immortal Life of Henrietta Lacks

De meeste wetenschapsjournalisten dromen van dit verhaal van Rebecca Skloot, auteur van The Immortal Life of Henrietta Lacks. In deze livecast spreken we haar over onderzoek naar het leven (en de dood) van de vergeten patiënte en haar beroemde cellen. Aan tafel zit ook Jop de Vrieze! 

Kijk deze True Stories Livecast hier terug. Delen of gebruiken van deze livecast is alleen toegestaan voor educatieve doeleinden voor de Nederlandse of Vlaamse journalistiek. 

Achter de schermen met Andy Mills

Hoe kan praten met een “eekhoornstem” helpen om een adembenemende, bekroonde podcast te maken? Andy Mills, podcastmaker voor de New York Times (o.a. bekend van The Daily), deelt wonderlijke en belangrijke inzichten en beschamende fouten die hebben geleid tot Caliphate, winnaar van een Peabody-prijs voor de beste podcast.

Livecast #1: Making For Sama

De makers van For Sama slaagden erin duizenden kijkers diep te raken met hun documentaire over de Syrische burgeroorlog. We spreken journalist Fréderike Geerdink en For Sama-maker  Waad al-Kateab en Afraa Hashem over wat verhalende technieken oorlogsjournalistiek te bieden hebben. ⁠

Conferentie

Sinds 2011 organiseren we jaarlijks de conferentie True Stories over verhalende journalistiek, met inspirerende sprekers uit binnen- en buitenland.

Gerard van Westerloo Lezing

Gerard van Westerloolezing

Deze jaarlijkse lezing is een eerbetoon aan een van de grondleggers van de verhalende journalistiek in Nederland, Gerard van Westerloo.

Meestervertellers

Jaarlijks brengen we de beste Vlaamse en Nederlandse verhalende journalistiek in beeld, tekst en geluid digitaal samen in Meestervertellers.

Meestervertellers Academie

Wil je meer leren over het toepassen van verhalende technieken in de journalistiek? Meld je aan voor de Meestervertellers Academie!
Programma True Stories 2022

Programma True Stories 2022

Op 1 juni 2022 vindt True Stories 2022 plaats in Beeld en Geluid Den Haag. Verwacht inspirerende lezingen, workshops en masterclasses over geschreven, visuele en audiojournalistiek, met onder meer multidisciplinair klimaatjournalist Uwe H. Martin, schrijver Chris de Stoop en podcast- en documentairemaker Annegriet Wietsma. Bekijk hier het blokkenschema voor True Stories 2022!

True Stories 2022: Dit kun je verwachten van de conferentie op 1 juni

True Stories 2022: Dit kun je verwachten van de conferentie op 1 juni

Op 1 juni is het zover: dan vindt in Beeld en Geluid Den Haag True Stories 2022 plaats! Tijdens de inspirerende sessies van het dagvullende programma kan het publiek zich volledig onderdompelen in de verhalende journalistiek. Hoe komt het programma tot stand en wat kun je verwachten van de conferentie?

Contact

Adres:

Postbus 15899
1001 NJ Amsterdam
Nederland

E-mail:
info@verhalendejournalistiek.nl