De Avonden | Saskia Gubbels

Op donderdag 20 juni verwelkomden we documentairemaker Saskia Gubbels als Meesterverteller tijdens de tweede editie van De Avonden. In het Torpedo Theater gaf ze unieke insights in het maakproces van haar documentaire Brandmeester. […]

Op donderdag 20 juni verwelkomden we documentairemaker Saskia Gubbels als Meesterverteller tijdens de tweede editie van De Avonden. In het Torpedo Theater gaf ze unieke insights in het maakproces van haar documentaire Brandmeester.

   

Voorzitter Henk Bas opende de avond met een kort openingswoord over De Avonden: een vervolg op de uitreiking van de Meestervertellers, waarin de Stichting Verhalende Journalistiek (SVJ) een van de Meestervertellers uitnodigt om in intieme setting dieper in te gaan op zijn of haar productie.

Saskia Gubbels nam het publiek mee langs de drie fasen van het maken: de pre-productie, productie en post-productie. Ze vertelde hoe ze bij het onderwerp was gekomen, hoe ze in contact kwam met de kazerne Dirk, en welke keuzes ze maakte voorafgaand aan en gedurende de draaidagen. En op basis van welke overwegingen ze tot het uiteindelijke verhaal kwam.

   

De derde editie vindt plaats op donderdag 12 september. Meesterverteller Naomi Steijger vertelt dan over haar podcast Zwermelingen.