De inschrijvingen voor de Meestervertellers Academie zijn geopend!

Bij de Meestervertellers Academie leren journalisten en mediamakers hoe ze een waargebeurd verhaal op vertellende wijze kunnen brengen. Met scènes dus, spanningsbogen, karakterontwikkelingen en oog voor details. Want goed journalistiek […]

Bij de Meestervertellers Academie leren journalisten en mediamakers hoe ze een waargebeurd verhaal op vertellende wijze kunnen brengen. Met scènes dus, spanningsbogen, karakterontwikkelingen en oog voor details. Want goed journalistiek onderzoek is één ding; je research naar een verhalend niveau tillen is weer een hele andere uitdaging.

De docenten dit jaar hebben beide bewezen dat zij journalistiek werk en narratieve verteltechnieken uitstekend kunnen samenbrengen: Michael Persson (Tegelwinnend onderzoeksjournalist De Volkskrant en voormalig US correspondent) voor de schrijvende track; en Annegriet Wietsma (prijswinnend podcast- en documentairemaker, o.m. serie De Deventer Mediazaak en De Zwembadclub) voor de track Verhalende podcast.

Deelnemers van de Academie krijgen 3 maanden begeleiding van deze vooraanstaande journalisten, terwijl ze werken aan een eigen onderzoeksverhaal. De focus ligt op het maken van de vertaalslag tussen feiten en een goed verhaal. Ben je bezig met een project en op zoek naar nieuwe manieren om je verhaal of onderzoek te presenteren? Meld je uiterlijk 28 november aan voor de Meestervertellers Academie.

Voor meer informatie kun je mailen naar academie@verhalendejournalistiek.nl.

Foto: Roger Cremers