Hoe pitch je een fotoverhaal?

met Evelien Kunst

We are sorry, but the content on this page is only available in Dutch.

De masterclass

Wil je jouw fotoverhaal in een tijdschrift publiceren, een samenwerking aangaan of heb je financiering nodig? In al die gevallen is het goed kunnen pitchen van jouw fotoverhaal van groot belang. Met meer dan 20 jaar ervaring in de fotografiewereld, weet fotografie- en mediaconsultant Evelien Kunst hier alles van. Zij werkte o.a. bij World Press Photo en is momenteel werkzaam als programmamaker voor de Stichting Verhalende Journalistiek.

In deze masterclass van True Stories online geeft Kunst je leerzaam advies aan de hand van de volgende vragen: Hoe word je een specialist in jouw onderwerp? Hoe verdiep je je in het medium waarvoor je pitcht? En hoe kan je het beste een mondelinge pitch voorbereiden? Na het kijken van deze masterclass, kun je aan de slag met het onder de aandacht brengen van jouw werk bij redacteuren en andere mogelijk geïnteresseerden. 

Check hier de masterclass van True Stories online over het pitchen van een fotoverhaal!

Credits

Camera en montage: Pauline Wiersma
Research: Evelien Kunst
Productie: Judith Eigeman en Laura Das
Eindredactie: Evelien Kunst.

Muziek: BoogieBounce

Stichting Verhalende Journalistiek wordt ondersteund door de Stichting Democratie en Media, Pictoright, Lira Reproright, de Universiteit van Amsterdam en de Evens Foundation.

Biografie Evelien Kunst

Evelien Kunst is een fotografie- en mediaconsultant met meer dan 20 jaar ervaring in de fotografiewereld, marketing en educatie. Zij was directeur van NOOR, een internationaal vooraanstaand fotografen collectief. Werkte voor The Red Dot Agency, een creatief strategisch communicatie bureau. Bij World Press Photo heeft zij als projectmanager op de educatieafdeling jarenlang capaciteitsopbouwende projecten geleid in Afrika en Azië. Momenteel is zij werkzaam als programmamaker voor de Stichting Verhalende Journalistiek waarvoor zij zich, onder andere, bezighoudt met de organisatie van True Stories, een jaarlijkse conferentie met en voor verhalend werkende journalisten. Ook geeft ze regelmatig gastcolleges aan de ‘Danish School of Journalism’ en de Fotoacademie.

Contact

Adres:

Postbus 15899
1001 NJ Amsterdam
Nederland

E-mail:
info@verhalendejournalistiek.nl