De vraag der vragen

met Marcella van der Kruk

We are sorry, but the content on this page is only available in Dutch.

De masterclass

Wil jij graag een boek schrijven? Dan is deze masterclass wat voor jou! In 20 minuten geeft aquirerend redacteur Marcella van der Kruk je allerlei tips over het schrijven van een boekvoorstel en weet je precies hoe je dit kunt neerleggen bij een uitgeverij. 

Van der Kruk beoordeelt voor Uitgeverij Atlas Contact niet alleen boekenvoorstellen die worden opgestuurd, maar benadert ook zelf nieuwe schrijvers. Ze haalde het boek She Said van Jodi Kantor en Megan Twohey naar Nederland. Daarnaast werkt Van der Kruk ook nauw samen met Nederlandse journalisten, zoals Mischa Cohen en Harm Ede Botje.

In deze masterclass van True Stories online legt Van der Kruk uit waarom je jezelf de vraag der vragen moet stellen: Waarom wil jij dit boek schrijven? Dat klinkt misschien als een simpele vraag, maar heb je goed nagedacht over de vragen die hierin verstopt zitten? Aan wie zou jij jouw boek cadeau doen? En wat wil je dat de lezer denkt als hij de laatste pagina heeft omgeslagen? Dit zijn allemaal vragen die een uitgever graag beantwoord ziet in jouw boekvoorstel.

Bekijk hier de masterclass over het schrijven van een boekvoorstel van True Stories online!

Credits

Camera en montage: Pauline Wiersma
Research: Marcella van der Kruk en Evelien Kunst
Productie: Judith Eigeman en Laura Das
Eindredactie: Evelien Kunst.

Muziek: BoogieBounce

Stichting Verhalende Journalistiek wordt ondersteund door de Stichting Democratie en Media, Pictoright, Lira Reproright, de Universiteit van Amsterdam en de Evens Foundation.

Biografie Marcella van der Kruk

Marcella van der Kruk (1986) studeerde Culturele Antropologie, Nederlandse Taal & Cultuur en Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkte onder meer als redactie-assistent bij De Bezige Bij en is sinds 2015 redacteur non-fictie bij Uitgeverij Atlas Contact. In 2019 zat ze in de jury van de Aad Struijs Persprijs voor beste reisjournalistiek.

Contact

Adres:

Postbus 15899
1001 NJ Amsterdam
Nederland

E-mail:
info@verhalendejournalistiek.nl