De jaarlijkse Gerard van Westerloolezing is een eerbetoon aan één van de grondleggers van de verhalende journalistiek in Nederland. Elk jaar spreekt een bekende schrijvende journalist over de keuzes die hij of zij heeft gemaakt: welke verhalende tools zet diegene in en waarom? Wat kunnen andere journalisten hiervan leren?

Dit jaar is de Amerikaanse journalist en schrijver Patrick Radden Keefe te gast. Binnenkort komt de Nederlandse vertaling van zijn nieuwe boek uit: Het Pijnstillerimperium: de geheime familiegeschiedenis achter de opiatencrisis. Een onthullend en razend interessant boek over de Sackler-familie en de wereld van verslavende opiaten (en tegelijk een aanklacht tegen de hebzucht van superrijken). Na afloop is er een Q&A met journalist Maarten van Gestel en een signeersessie. Vooraf zal columnist Elma Drayer een korte introductie geven van Gerard van Westerloo. 

Je kunt Keefe kennen van zijn werk voor The New Yorker, Slate, BBC of zijn bestseller Say Nothing. Wil je daar meer over weten? Luister dan onze podcast met hem over de ins en outs van het bestsellerschrijven. 

Of luister alvast naar een voorproefje!

Empire of Pain - fragment

met Patrick Radden Keefe | Empire of Pain

Praktische informatie
Gerard van Westerloolezing
27 september
19.30 uur deuren open, aanvang 20.00 uur.
Singelkerk te Amsterdam, achteringang via Herengracht 431
Naar de geldende coronamaatregelen moeten deelnemers bij de deur zowel een geldig identitieitsbewijs als coronabewijs kunnen overleggen. 

Kaarten
Exclusieve kaartverkoop voor Vrienden van Stichting Verhalende Journalistiek tot en met 10 september, daarna vrije kaartverkoop.

Vrienden + studenten: €10,- inclusief BTW
normaal: €15,- inclusief BTW

Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen, omdat we jullie zo hebben gemist!