De tweede masterclass van True Stories staat online! Wil jij graag een boek schrijven? Wil jij jouw podcastidee op de radio terughoren? Hoe zorg je ervoor dat redacteuren direct onder de indruk zijn van jouw podcastplan? Als redacteur van o.a. Radio Doc, ziet Jair Stein bergen met radio- en podcastplannen van ervaren podcastmakers, maar ook van mensen die nog nooit een podcast hebben gemaakt. Stein heeft al vele verhalende podcasts op zijn naam staan, waaronder de awardwinnende podcasts Plots en 1 minuut, beiden voor de VPRO. Dé aangewezen persoon voor het geven van een True Stories masterclass!

In deze korte masterclass geeft Stein je allerlei tips over hoe je jouw podcastidee tot een ijzersterke pitch maakt. Want volgens Stein maakt alleen een interssant onderwerp nog geen goede verhalende podcast. Hij helpt je op weg bij het beantwoorden van een aantal cruciale vragen: Wat ga jij anders doen dan andere journalisten? En waarom moet dit idee nu juist een podcast worden?

Bekijk hier de masterclass over het pitchen van een podcastidee van True Stories online en check hier meer ware verhalen!