De Oorzaken Podcast Academy
Hou jij van verhalen vertellen en wil je leren hoe je dat doet in podcasts? Meld je dan nu aan voor de Oorzaken Podcast Academy, hét opleidingstraject van Grenzeloos Geluid en het NPO-fonds voor beginnende podcastmakers.

Bij de Oorzaken Podcast Academy leer je niet alleen alles over interviewtechniek, montage, sound-design en storytelling, maar word je ook wegwijs gemaakt in de mediawereld. Naast de creatieve en technische tool, leer je ook hoe je jouw podcast financiert en onder de aandacht brengt van een groot publiek. En als klap op de vuurpijl is dit jaar een bezoek aan de Conferentie voor verhalende journalistiek onderdeel van het traject!

Hoe ziet het opleidingstraject eruit?
In de Oorzaken Podcast Academy gaan vijf fictie- en vijf documentairemakers aan de slag. De deelnemers volgen tweewekelijks een workshop. Zij leren de deelnemers alle tips en tricks van het vak en geven opdrachten mee waar thuis aan gewerkt moet worden. Van april tot juli 2020 vinden de workshops plaats. Begin juli presenteren de deelnemers hun eindopdracht aan hoofd- en eindredacteuren van de publieke omroep.

Voor wie
De Academy is voor jonge makers tussen de 18 en 36 jaar die niet kunnen wachten om de Nederlandse podcast wereld op zijn kop te zetten. Ervaring met het maken van podcasts en/of audioverhalen is niet nodig, maar wél met het vertellen van verhalen (bijvoorbeeld in schrift, spoken word of film).

Aanmelden?
Schrijf in een motivatiebrief van maximaal 600 woorden waarom je mee wilt doen, welke richting je kiest en waarom (fictie of documentaire) en verwerk daar ook de volgende elementen in:

  • een (Nederlands of internationaal) audioverhaal dat jou inspireert en leg uit waarom
  • drie ideeën voor een audioverhaal van 12 minuten
  • een voorbeeld van je eigen werk (dit hoeft geen audio te zijn, maar kan ook een geschreven verhaal zijn, een video of een spoken word performance)

Stuur je aanmelding als een PDF naar: oorzakenacademy@grenzeloosgeluid.org. Vergeet niet je naam en contactinformatie bovenaan de brief te zetten. De deadline voor het insturen is 17 februari 17.00 uur. 

Meer informatie
Mocht je vragen hebben, kan je projectleider Randy Vermeulen mailen via Randy@grenzeloosgeluid.org. Of neem een kijkje op de website: www.oorzakenpodcastacademy.nl