Een spanningsboog, een verhaallijn, goed uitgewerkte personages, een vloeiende stijl, oog voor detail, een trefzeker spel van beeld en taal. Een goed verhaal lees je in één ruk uit, of bekijk of beluister je ademloos tot en met de laatste scène. Wat waren de mooiste journalistieke verhalen van het afgelopen jaar? ​​Welke maker mag zich Meesterverteller 2020 noemen?

Meestervertellers is de jaarlijks selectie van de beste verhalende producties uit Nederland en Vlaanderen, een initiatief van Stichting Verhalende Journalistiek. De redactie van Meestervertellers bestaat uit Vlaamse en Nederlandse journalisten en werft zelf actief. Maar ook jij kunt verhalen insturen – een verhaal dat je zelf hebt gemaakt, of een verhaal van iemand anders.

Alle in 2020 verschenen Nederlandstalige journalistieke verhalen kunnen meedingen, zowel geschreven verhalen als producties in audio en video

Je kunt het hele jaar door tot en met uiterlijk 31 december 2020 inzenden en een eenmalige aanmelding is voldoende. Dat doe je hier.

Begin januari 2021 buigt de redactie zich over alle inzendingen. De makers van de geselecteerde verhalen ontvangen uiterlijk half februari 2021 bericht. Tijdens een presentatieavond in maart 2021 worden de tien beste verhalen bekend gemaakt. We houden de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauw in de gaten en informeren tijdig over de vorm van het evenement.